Avfuktning
Vad betyder det när M10G:s ”comp”-lampa blinkar blått?

När ”comp”-lampan blinkar så är inte kompressorn aktiv, detta sker antingen när man uppnått fuktighetsnivån man ställt in eller när maskinen går i avfrostningsläge.

Det finns Wood’s avfuktare med större och mindre volym på tanken. Vilken ska man välja?

– En stor tankvolym är alltid att föredra eftersom en mindre tank kan fyllas under ett dygn om det är högsäsong och fuktigt i utrymmet.

Går det att koppla en slang till Woods avfuktarna för kontinuerlig avfuktning utan tömning av behållaren, om så går det till alla modellerna?

– Det går att koppla en slang till för dränering av kondensvattnet till samtliga modeller. Det följer med en adapter som skruvas på vattentråget på SW-seriens maskiner och DSC50FM. Detta är särskilt lämpligt eftersom man då slipper tömma tanken och maskinen istället kan upprätthålla rätt fuktnivå hela tiden. Till de flesta modeller används en vanlig ½-tum trädgårdsslang, på de mindre modellerna används en 10mm slang.

Luftfuktare
Får man hälla/använda eteriska oljor i vattentanken på en luftfuktare från Wood’s?

Nej, detta kan skada luftfuktaren så man ska inte hälla några eteriska oljor i maskinen eller vattentanken.

När ska jag starta min luftfuktare?

Om luftfuktaren används i sovrum, var noggrann med att stänga dörren in till sovrummet så att inte fukten försvinner ut i andra utrymmen. Starta gärna luftfuktaren i god tid innan du går och lägger dig för att snabbt uppnå önskad luftfuktighet.

Kan jag ha igång min luftfuktare året runt?

Det är vanligare att en luftfuktare används för kontor och offentliga miljöer året om. Men torr luft kan uppstå även i privatbostäder eller lägenheter, så kontrollera luftfuktigheten med en hygrometer. Är fuktigheten låg, då kan en luftfuktare hjälpa till att skapa rätt nivå på fukten för din inomhusluft.