Luftfuktare
När ska jag starta min luftfuktare?

Om luftfuktaren används i sovrum, var noggrann med att stänga dörren in till sovrummet så att inte fukten försvinner ut i andra utrymmen. Starta gärna luftfuktaren i god tid innan du går och lägger dig för att snabbt uppnå önskad luftfuktighet.

Kan jag ha igång min luftfuktare året runt?

Det är vanligare att en luftfuktare används för kontor och offentliga miljöer året om. Men torr luft kan uppstå även i privatbostäder eller lägenheter, så kontrollera luftfuktigheten med en hygrometer. Är fuktigheten låg, då kan en luftfuktare hjälpa till att skapa rätt nivå på fukten för din inomhusluft.

Ska jag ha min luftfuktare på under natten?

Absolut, luftfuktarna från Woods är väldigt tystgående och energisnåla och med rörliga munstycket kan du själv rikta ångan dit du önskar.

När ska jag använda min luftfuktare?

Särskilt på vintern då luften i våra hem, och på vår arbetsplats kan vara extra torr. En luftfuktare gör helt enkelt luften fuktigare, en person som känner av torra slemhinnor,  har astma, allergi, eller en luftvägsinfektion kan med fördel använda en luftfuktare, många upplever även att slemhinnor inte är lika torra när de tillför fukt till inomhusluften under vintern. Om luftfuktigheten understiger 40-50% RF under en längre period.

Vart ska jag placera min luftfuktare?

En luftfuktare kan med fördel placeras högt på en hylla eller byrå, 1-2meter upp ifrån golvet. När den står lite högre upp är det enklare för ångan när den faller mot att fånga upp fukten som avges av luftfuktaren. Det är också lättare att rikta flödesriktaren när maskinen är placerad lite högre upp från golvet.