Testvinnare

  Torka tvätten minst 55% energisnålare med avfuktare

  2 minuters läsning

  När tidningen Villalivet, Sveriges största villatidning testade vilken metod som är mest energisnål för att torka tvätten inomhus blev Wood’s avfuktare bäst i test. Testet utfördes genom att 4 kg bomullshanddukar tvättades i 40 grader och torkades i likvärdiga förhållanden, vid tre olika rumstemperaturer. I testet ingick, förutom Wood’s torkrumsavfuktare, även torktumlare, torkskåp och värmefläkt*. Testresultatet visar tydligt att torkning av tvätt med torkrumsavfuktaren LD40 sparar 55–587%, jämfört med övriga metoder.

  Så här kommenterar tidningen Villalivet testresultatet: 
  ”Allra bäst energimässigt är avfuktaren Wood’s LD40 med värmepumpstumlaren och värmepumpstorkskåpet på andra plats. Värmepumpstumlaren och värmepumpstorkskåpet förbrukade i snitt 55% mer energi än avfuktaren.” Läs hela testet här.

   

   

  När elpriserna skenar letar hushållen efter sätt att spara på energin

  I källare eller på vintern när det är kallt, kan det ta oerhört lång tid att torka tvätten genom att låta den hänga. Torkskåp och torktumlare har länge varit räddningen, men med dagens elpriser blir det ohållbart. Med Wood’s avfuktare LD40 torkar du tvätten skonsamt och väldigt energieffektivt. Den gör av med 55% mindre energi än närmsta konkurrent. Lägg till att den dessutom blåser ut varm torr luft som höjer värmen i utrymmet samt avfuktar det till en optimal nivå. LD40 har marknadens längsta garantier, upp till 10 års garanti och är tillverkad i Sverige.

   

   

  Om Wood’s torkrumsavfuktare

  Torkrumsavfuktare från Wood’s är specialutvecklade för att föna tvätten torr, samtidigt som luften avfuktas. Att torka tvätt med avfuktare gör gott i hela bostaden, då fukten från tvätten omhändertas och inte ger upphov till kondens och andra fuktrelaterade problem.

  LD-serien gör mer än att avfukta – den fönar tvätten torr

  Se filmen

  Därför är torkrumsavfuktare det bästa alternativet

  Att torka tvätten inomhus utan att transportera bort den fukt som genereras kan leda till fuktskador, mögel, dålig och unken lukt och försämrat inomhusklimat. Utomhustorkning är relativt sällan ett alternativ i det skandinaviska klimatet (och många väljer dessutom bort det även sommartid på grund av pollenallergi). En annan fördel med torkrumsavfuktare är att det inte blir något slitage på kläder och textilier. Här kan du läsa mer tips för att torka tvätt hållbart inomhus.

  * Baserat på medelvärdet mellan de tre olika rumstemperaturerna i testerna blir medelvärdet i energiförbrukning för LD40 0,97 kWh, vilket är mer än 50 procent under det testobjekt som kom på andra plats i testet, värmepumpstumlaren.