Luftkonditionering

  Välj rätt AC inför sommarens värmeböljor, Wood’s Cortina Silent 12K Bäst i Test igen

  Sajten Hjälpsamma köpguider och recensioner (hk-r.se) har utsett Wood’s Cortina Silent G till Bästa portabla AC 2022. Sedan tidigare har Wood’s Cortina Silent bland annat valts till Bäst i Test av Aftonbladet både 2019 och 2020, till Bäst i Test av Test.se 2020 och 2022 och fick dessutom 5 stjärnor av Aftonbladet 2021.

  Hkr.se lyfter i sitt test bland annat fram Cortina Silent 12K:s smarta app- och wifi-koppling, som gör att temperaturen i bostaden enkelt kan styras på distans. Denna smarta funktion gör att du alltid kan komma hem till en sval bostad. Du kan också se till att inomhustemperaturen inte blir för hög för dina husdjur även när du inte är hemma.

  Relativt tystgående vid låg effekt stor fördel när du ska sova

  Dessutom får Wood’s Cortina Silent 12K riktigt högt betyg för sin relativt tysta ljudnivå. Alla AC-apparater låter, men med en lägsta ljudnivå på 53 dB placerar sig Cortina Silent högst upp i testet. För att kunna ha AC:n på lägsta effekt och få lägsta ljud under natten rekommenderas att AC:n startas i god tid före sänggående, så att rummet hinner svalna ordentligt.

  Det kan ta flera timmar för bostadens väggar, inredning och textilier att kylas ner efter en varm dag, så för att slippa ha AC:n i gång alls, behöver den startas med god framförhållning. Testa dig fram till hur tidigt du behöver starta den för att kunna sova både svalt och helt tyst. Med den smarta appen kan du starta din AC var du än är och komma hem till ett svalt sovrum.

  Avfuktningsfunktion, varför har en AC det?

  En annan egenskap som hkr.se betonar i testet är att Wood’s Cortina Silent 12K har god avfuktningsfunktion. I varmare, fuktigare klimat kan detta vara en viktig egenskap för att en AC ska kunna åstadkomma en behaglig inomhusluft. I Skandinavien är det däremot sällan hög värme med riktigt hög luftfuktighet förekommer. Att AC:n har en viss avfuktningsfunktion betyder inte att den är utvecklad eller anpassad för enbart luftavfuktning, för detta syfte är det betydligt mer effektivt och ekonomiskt att använda en avfuktare. Om AC:ns avfuktningsfunktion ska fungera för just avfuktning måste också utblåsslangen vara inkopplad, så att fukten i luften transporteras ut ur huset. Kylmedium med låg miljöpåverkan och goda kylegenskaper

  Fördelar i korthet – Wood’s Cortina Silent 12K

  • Kan styras med app via wi-fi
  • Hög kapacitet, effektiv kylteknik
  • Relativt tystgående, särskild vid låg effekt
  • HFC-fritt kylmedium enligt EU:s miljödirektiv
  • Innehåller kylmediet R290 som har goda miljöegenskaper
  • Lätt att flytta runt tack vare hjulen

  Välj Wood’s och få hela vår samlade kunskap på köpet

  Wood’s är ett helsvenskt företag med stor kunskap om de väder-, luft- och klimatförutsättningar som råder i Norden. Därför kan du känna dig trygg med att våra produkter är anpassade för dina behov och att vi lever upp till och överträffar de höga krav på kvalitet som du har rätt att förvänta dig.

  Vår samlade expertkunskap och stora närvaro på marknaden gör att vi kan supporta våra kunder, hjälpa till med val av rätt produkter och se till att du får bästa möjliga resultat av den produkt du väljer.

  Rätt produkt för rätt problem – Wood’s visar vägen

  Wood’s har ett brett sortiment av produkter och lösningar för allt som rör inomhusmiljö och luftvård, inklusive ett omfattande urval av AC / luftkonditionering, för alla rum och behov.

  Här kan du läsa mer om Wood’s olika modeller av AC. Du kan vara säker på att det finns en som passar dig.