News

  Effektiv avfuktare vann test

  2min läsning

  SP har genomfört tester på luftavfuktare.
  I topp kom två kraftfulla produkter från Woods.

  SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut genomförde testet på uppdrag av Villaliv. SP testade avfuktningskapacitet, avfuktningseffektivitet, energianvändning, hanterbarhet och ljudnivå.

  – Vi är otroligt stolta över att två av våra produkter hamnat så högt upp i testerna, säger Rickard Sohlin, säljchef på Woods Production AB och tillägger att företaget ständigt arbetar efter att få fram tåliga och effektiva produkter.

  – Våra luftavfuktare genomgår kontinuerligt tester och finjusteras för att alltid ge bästa effekt.

  Effektiv avfuktare förkortar torktiden

  SP genomförde testet på sex modeller under juli och augusti 2016 på uppdrag av Villaliv. De upplever att konsumenterna lätt kan vilseledas i det stora utbudet som finns. Högst upp i testet kom Woods ED-50 och på andra plats Woods MRD-20.

  – Det är några av våra premiummaskiner som är riktigt effektiva, pålitliga och bra val för både källare, tvättstugor eller andra större utrymmen som kräver gedigna produkter, säger Sohlin och tillägger att det viktiga är att man väljer rätt avfuktare för rätt ändamål.

  Automatiska funktioner

  En riktigt bra luftavfuktare kan torka tvätten på 1-2 timmar, ersätta torkskåpet eller torktumlaren, hålla källaren torr och huset hälsosamt och välmående. Testvinnaren Woods ED-50 arbetar bara när luftfuktigheten överstiger ett tillåtet värde och stänger av när den inte behöver gå.

  – Det innebär att den är en energieffektiv avfuktare som sköter sig själv, förklarar Sohlin.

  Testet beställdes av Villaliv och SP genomförde testerna vid två olika tillfällen och vid två temperaturer. Rapporten släpptes 2016-08-29 och har beteckning 6P05187.

  Presskontakt
  Cecilia Krabbe Erixon, marknadsansvarig på Woods Production AB.
  073-335 83 19
  cecilia@woods.se

  Läs mer om testet här