Professional

  Wood’s Vienna HSW100 – hjälper till att hålla rätt fuktighet på museer

  Museer är en källa för kunskap till historien om vår värld. De är en fristad, skola och plats för att reflektera, utforska och beundra. Museer spelar också en avgörande roll i att bevara lokal kultur, antik konst, antikviteter och artefakter.

  Bevarande av oersättliga föremål

  Många av museernas föremål visas i öppna ytor snarare än i skyddade täta valv. På grund av detta kan värdefulla och ovärderliga föremål skadas vid variationer i temperatur och luftfuktighet. Vilken typ av organiskt material föremålen är gjorda av spelar en betydande roll för hur känsliga de är för luftkvaliteten. Att kontrollera luftkvaliteten är den bästa förebyggande åtgärden för att säkerställa bevarandet av dessa ovärderliga föremål i deras ursprungliga tillstånd.

  Evaporativ teknik

  ”Evaporativ” befuktning är nödvändig för att på ett säkert sätt tillföra fukt till inomhusmiljöer som innehåller känsliga och värdefulla föremål. Detta till skillnad från luftfuktare med ultraljudsteknik, som kan avge stora mängder partiklar och mineralavlagringar när destillerat vatten inte används. Dessa partiklar fastnar på ytor, artefakter och elektronik och riskerar att skada föremålen och skapar ett behov av onödigt underhåll vilket både tar tid och kostar pengar.

  Wood’s Vienna HSW100 – viktigt skydd för museer

  Wood’s Vienna HSW100 är en energieffektiv luftfuktare som balanserar fuktnivåerna i luften på museer och dess storlek är optimal för medelstora till stora rum. Förutom att kontrollera den totala luftfuktigheten, hjälper den till att återfukta delar av artefakter, t.ex. trästycken, verktyg och instrument.

  En portabel och flexibel lösning

  Stationära, stora och tunga luftfuktare saknar den flexibilitet som många museer kräver när utställningar uppdateras. Ett avgörande krav vid utvecklingen av Wood’s Vienna HSW100 var att det skulle klara att lösa detta problem. Tillräckligt stor för att täcka stora ytor men samtidigt liten nog att lyftas och flyttas till vilken plats som helst när utställningarna eller behoven förändras.

  Hälsosamt för allt och alla

  Att ha kontroll på inomhusklimatet är fördelaktigt även för människor. Liksom organiska material är gäster och anställda känsliga för torra luftförhållanden. De flesta tycker att en relativ luftfuktighet mellan 40 och 60 procent är det mest bekväma och främjar välbefinnandet.

  Tillverkad i Sverige

  Wood’s Vienna HSW100 är tillverkad i Sverige med komponenter av högsta kvalitet. Det galvaniserade stålet motstår rost och korrosion, men är också hygieniskt och enkelt att rengöra.

  Fördelar:

  • En stor 9,3-liters vattenbehållare för längre drift.
  • Antibakteriellt filter för mer hälsosam luft.
  • Extremt låg energiförbrukning (26kWh på ett helt år) för att optimera hållbarhet och hålla nere energikostnader.
  • Minimalt underhåll med enkel tillgång till nya filter.
  • Kräver inte destillerat vatten.
  • Producerar inte luftburet mineraldamm som kan skada föremål och inredning.
  • Enkel att förflytta till aktuella utställningar.
  Wood's Vienna HSW100 humidifer

  Köp Wood’s Vienna HSW100 direkt från oss eller hitta en lista över återförsäljare här.

  Shop direct from us!