woods-ac-cortina-best-i-test
  Luftkonditionering

  Wood’s AC Cortina Bäst i Test – igen och igen!

  Vinnare igen

  Wood’s AC Cortina har åter utsetts till bäst i test av Aftonbladet. (2019, 2020, 2022, 2023, 2024) och dessutom har den för sjätte året i rad fått utmärkelsen 5 Plus i Aftonbladets stora test av portabla AC/luftkonditioneringar.

  Av de totalt elva portabla AC som testades fick AC Cortina full pott (5 Plus) och är därmed den solklara vinnaren.

  Aftonbladet testade även Wood’s AC Milan 9K och Wood’s AC Venezia 18K som också tilldelades utmärkelser. AC Milan 9K fick 5 Plus och blev årets “TOPPMODELL”. AC Venezia tilldelades 4 Plus samt utmärkelsen “KLARAR STORA RUM”.

   

  woods-ac-cortina-best-i-test

  Wood’s Cortina 12K Silent bäst i test- igen!

  Omdöme:
  Wood’s Cortina har justerats i konstruktionen så att den bullrar betydligt mindre än tidigare. 53,5 decibel på högsta fart är en nivå som är bland de lägsta i testet. Och det spelar roll när tre decibel är en fördubbling av ljudeffekten. Och när du kör den på lägsta hastighet sjunker bullernivån ända ner till 49,2 decibel. Det är visserligen mer än de 25-30 decibel som vi normalt betraktar som tyst i sovrum, men lågt för att vara en portabel AC. Cortina har bra kylkapacitet och luftgenomströmning. Den är lätt att använda både med och utan appen. Ger mest prestanda/lägsta bullernivån för pengarna.”

  ac-woods-cortina-best-i-test-aftonbladet

  AC-milan-toppmodell

  Aftonbladets omdöme av Woods AC Milan 9K:

  Omdöme:
  Ett problem med portabla luftkonditioneringsapparater är att motorn sitter i ac:n som står i rummet som ska bli svalt. Det betyder att det låter. Ibland så mycket att det kan vara svårt att se på tv utan att höja ljudet, eller svårt att sova. Men Milan från Woods (med huvudkontor i Alingsås), är en av de tystare i testet. Det är värt mycket. Inte minst som den också klarar av att kyla sovrum och även de flesta vardagsrum. Syskonet Cortina har vunnit våra tester flera gånger. Milan är en tuff konkurrent, men den klarar inte lika stora ytor och är inte riktigt lika tyst.

  Aftonbladets omdöme av Wood’s AC Venezia:

  Omdöme: Woods Venezia är tänkt för lite större ytor. Den ska klara att kyla ett rum på upp till 50 kvadratmeter. För att den ska klara det krävs en rejäl motor och det i sin tur leder till att den låter lite mer än flera av de andra luftkonditioneringsapparaterna i testet. Men har du stora rum, eller kanske ett modernt ”funkishus” med stora fönster från golv till tak, är den ett bra alternativ. För kyla kan den producera med ett luftflöde på nära 700 kubik per timma. Men för mindre rum är den nog alldeles för platskrävande och kostar mer än många andra apparater som klarar sådana mindre rum minst lika bra. Har mycket kraftfull motor och kylkapacitet.

  Vill du vinna över värmen inomhus i sommar, välj en Wood’s AC!

  Vill du läsa mer om Wood’s AC finns det artiklar i vår kunskapsbank här.

  Läs om testet på Aftonbladet.