Avfuktare

  ”Var ska jag ha den?” Svaret på den frågan hjälper dig att välja rätt avfuktare.

  Den första frågan du ska ställa dig är ”Var ska jag ha den?”.

  Välj alltid en avfuktare som är anpassad efter det specifika utrymmet. Det kommer löna sig i längden. Wood’s svensktillverkade maskiner av metall är mycket effektiva och drar lite energi. De har lång hållbarhet och är utvecklande för att fungera i årtionden i utrymmen som källare, tvättstugor och krypgrunder. Det finns ett antal modeller som löser fuktproblem inom samma utrymme, men storlek och mängden fukt avgör vilken modell som är bäst. Tillsätts fukt, till exempel genom dusch, rekommenderas en mer kraftfull modell. Oavsett vilken svensktillverkad avfuktare du väljer kommer den lösa problemet, men ju högre kapacitet avfuktaren har desto mindre tid och därmed energi krävs för att lösa fuktproblemen.

  De mindre avfuktarna som inte tillverkas i Sverige passar perfekt i utrymmen som till exempel badrum eller utrymmen dit de enkelt kan flyttas när de behövs. Vissa modeller är anpassade för att effektivt torka tvätt där fuktnivån normalt är låg.

  Glöm inte att ta med maskinens förväntade livslängd i beräkningen. Ofta ger garantitiden dig den fingervisningen. Wood’s svensktillverkade maskiner har en garantitid på upp till 10 år.

  Välj mig för källare:

  I källaren kan fukt uppstå när den varma luften från ovanvåningen kommer i kontakt med den kallare källaren. Med en avfuktare blir du snabbt av med den instängda källarlukt som lätt uppstår och slipper problem med mögel, ohyra och fuktskador. Läs mer om avfuktare för källare här.

  Upptäck SW-Serien – avfuktaren du ska välja till källaren

  Välj mig för att torka tvätt:

  Luftavfuktare används inte bara för att undvika mögel, ohyra och fuktskador. Många köper en luftavfuktare för att torka tvätt. Metoden är både effektiv och energisnål. Med en luftavfuktare som blåser torr luft rakt på tvätten torkar den på nolltid! Läs mer om avfuktare för torkrum här

  Upptäck LD-Serien – Svensktillverkade avfuktare med lång livslängd du ska välja för att torka tvätt i källaren

  Upptäck MDK-serien – passar till dig som torkar tvätt i torra utrymmen

   

  Välj mig för badrum:

  Äldre badrum och moderna dusch- och badvanor brukar vara en farlig kombination badrummet. Här behöver du en liten avfuktare som kan hålla luftfuktigheten under kontroll när det behövs. Handdukar som aldrig torkar blir också ett minne blott. Läs mer om avfuktare för badrum här.

  Upptäck MRD-serien – perfekt valet för alla badrum

   

  Välj mig för krypgrund:

  Krypgrunden isolerar huset från markens kyla, men kombinationen av fuktig luft och organiskt material ger risk för mögel som växer när temperaturen är över 6 °C för. Om du installerar en avfuktare i krypgrunden är det en fördel om den har en separat kontrollpanel som du kan ha inne i huset för att kunna kontrollera luftfuktighet och säkerställa att den gör sitt jobb. Wood’s kondensavfuktare för krypgrunder stänger av sig när det blir under 2 °C och startar automatiskt när det blir varmare igen. Läs mer om avfuktare för krypgrund här.

  Wood's avfuktare DSC95P svensktillverkad avfuktare utvecklad för krypgrund

  Upptäck DSC95P – en energieffektiv svensktillverkad avfuktare utvecklad för krypgrund som inte kräver installatör vid installation.

  Läs mer!