Fukt

  Välj rätt avfuktare för ditt behov – och bli av med problemet.

  3 minuters läsning

  Det ska vara lätt att hitta vilken avfuktare som passar just ditt specifika behov. För att göra det så enkelt som möjligt har vi delat in det i kategorierna: källare, krypgrund, torkrum och badrum. Dessa kategorier tillgodoser vanligtvis 90% av allas behov. Vi kommer också nämna ouppvärmda områden som husbilen, båten, husvagnen och sommarstugan.

  • Fukt i källaren = SW-modell eller LD- modell kraftig och energieffektiv, kan torka hela källaren och tvätten samtidigt.
  • Fukt i badrummet = Välj en liten modell, torkar ett rum i taget, lätt att flytta runt.
  • Fukt i torkrummet = LD-modell kraftig och energieffektiv fönar tvätten torr med oscilleringsfunktionen.
  • Fukt i krypgrunden = DSC-serien, den är speciellt utvecklat för krypgrunden, fungerar effektivt vid låga temperaturer, fasta ben, inget vattenbehållare utan ska kopplas slang till stenkista.

  Källare

  SW-modellerna är speciellt utformade för att avfukta stora områden och avge mer värme än de drar elektricitet.
  Använd SW42 och SW38 i dina medelstora till stora källare så kommer du snabbt att bli av med dina fuktproblem medan maskinen torkar kläderna och ger dig en betydande värmepumpeffekt. Välj en SW22 om du har en mindre källare och en SW59 om du har en stor källare som är uppdelad i flera rum. SW har ett nytt intelligent avfrostningssystem i i-EcoDefrost som har utvecklats och tillverkats i Sverige, vilket ger snabbare och bättre avfrostning och funktionalitet. Avfuktaren fungerar ännu snabbare och mer effektivt.

  Om du har en källare där du tvättar och vill att tvätten ska torka fort då ska du välja en modell ur LD-serien. De är speciellt utformade för att avfukta stora områden samtidigt som du kan torka tvätt snabbt, skonsamt och energieffektivt. och avge mer värme än de drar elektricitet. Läs mer om LD-serien under avsnittet torkrum.

  Woods SW-serie håller stora ytor torra och är optimala för källare, torkrum, tvättstugor och garage.
  Den är gjord av stål med robusta hjul och snyggt försänkta handtag, vilket gör dem mycket slitstarka och lätta att flytta till där avfuktaren ska användas. Produkt utvecklad, designad och tillverkad i Sverige.

  SW- modellerna

  Läs mer om Wood's SW- modeller här

  Se sortiment

  Krypgrund

  I krypgrunden är hög luftcirkulation viktig. När luften cirkuleras säkerställs att hela rummet avfuktas och inte bara området runt avfuktaren. Genom att hålla luftfuktigheten på ca. 50% håller du fukt- och mögelproblem på säkert avstånd. Vattnet från avfuktaren dräneras enkelt bort med en trädgårdsslang i marken eller en stenkista i krypgrunden. Kontrollera regelbundet luftfuktigheten med en hygrometer för att undvika fukt- och mögelproblem.
  DSC-serien De är modeller som är speciellt utvecklad och designad för krypgrunden. Den har robusta fasta ben för att stå stabilt i krypgrunden.

  Installationstips för krypgrundsavfuktare:

  1. Täta ventilerna så att de inte släpper in onödigt mycket fuktig luft.
  2. Placera avfuktaren så centralt som möjligt.
  3. Gör en stenkista för dränering.
  4. Komplettera med en krypgrundshygrometer för att ha koll på fuktighetsnivån uppifrån huset.

  Torkrum

  Har du huset eller lägenhet fylld med blöta kläder, lakan och handdukar efter varje gång du tvättar? Att låta tvätten lufttorka tar lång tid samtidigt som torktumlare sliter på kläderna. Med en avfuktare från Wood’s kan du torka tvätten snabbt och skonsamt samtidigt som du avfuktar rummet eller en hel källare! Många av Wood’s avfuktare blåser ut varm, torr luft på ovansidan vilket ger en föneffekt av tvätten som torkar i rekordfart!

  Att torka tvätt en luftavfuktare går snabbt och enkelt. Den fuktiga luften sugs upp och ut kommer torr och varm luft som torkar tvätten och får bort överflödig fukt. Ju högre kapaciteten är på avfuktaren, desto fortare torkar tvätten. ”Vi på Wood’s har upptäckt att behovet är väldigt stort för att kunna torka tvätt snabbt, skonsamt och energieffektivt – både i hemmet och i gemensamma tvättstugor. Därför har vi på Wood’s utvecklat den nya generationens torkrumsavfuktare – LD-serien. Den är produktutvecklad, designad och tillverkad i Sverige med otrolig kapacitet.

  Se avfuktare som passar till torkrum

  Badrum

  Dusch och badrum är de rum som påverkas mest av fukt i hemmet. Det ska vara enkelt att ta avfuktaren ur rummet och sätta tillbaka den. En avfuktare som torkar ett rum i taget. Duschar och tvätt genererar mycket fukt som kan skada våra dyrbara badrum. Genom att placera en avfuktare i badrummet sänker du luftfuktigheten och får samtidigt ett badrum som är torrt och bekvämt. Dessutom torkar handdukarna på nolltid!
  Modeller som passar i badrum är M10G, MDK11-13 och MRD12G

  Vi får en del frågor kring avfuktare till båten

  Båten får ett förbättrat inomhusklimat med en avfuktare. Det är ständigt fuktigt i en båt och detta kan skada inredningen och ge en dålig lukt. Genom att placera en avfuktare sänker du luftfuktigheten, vilket i sin tur tar bort den dåliga lukten. Det är en bra investering att förbättra inomhusklimatet i båten, både under säsong och under vintersemestern. En avfuktare som med fördel kan användas ner till minusgrader är Woods sorptionsavfuktare WDD80.

  WDD80 kan med fördel användas i sommarstugor, husvagnar, husbilar och båtar där temperaturen oftast är låg.

  Husbilen / husvagnen

  De flesta som har en husvagn eller husbil har den stående utomhus eller i ett ouppvärmt rum på vintern, vilket nästan oundvikligen leder till att det bildas fukt som lätt orsakar mögel. Genom att placera en avfuktare i utrymmet sänker du effektivt luftfuktigheten. Wood’s WDD80 är en sorptionsavfuktare och fungerar med bra resultat även när temperaturen sjunker till 0 ° C.