Eliminating Car Odours
  Professional

  Den effektivaste metoden för att få bort dålig lukt i bilen – för gott!

  2 min

  Vad kan du göra när de vanliga metoderna för att rengöra bilen inuti inte räcker till? Många har upptäckt att de rengöringsprodukter för bilar som finns att köpa inte är kraftfulla nog för att neutralisera den sammanlagda effekten av olika odörer som samlats i bilklädsel och ventiler.

  Många av dessa sprejer och luftfräschare döljer problemet med en konkurrerande doft, vilket ger en undermålig och tillfällig lösning.

  Vad är ozonbehandling?

  Ozonbehandling innebär användande av den naturliga gasen ozon (O3). När den kemiska reaktionen oxidering uppstår bryts oönskade molekyler ner, vilket gör att även odörer, bakterier och virus försvinner från ett avgränsat område.

  Bilhandlare, bilrekonditioneringsverkstäder och biluthyrningsföretag har under många år använt ozonbehandling för att framgångsrikt avlägsna odörer från bilar, husbilar och andra fordon.

  Interior of car

  Vanligtvis använder bilhandlare ozonaggregat i de fordon som behöver en djupare rengöring i kombination med borttagning av starka odörer som till exempel tobaksrök, fimpar, svett, pälsdjur eller andra kvardröjande, unkna lukter som urin eller mögel. Till och med den dävna unkenhet som kan finnas i bilar som stått avställda eller förvarats under en presenning försvinner med ozonbehandling.

  Under processen tränger ozonet igenom bilens interiöra ytor och neutraliserar i princip alla odörer, bakterier och virus permanent, förutsatt att källorna till odörerna har avlägsnats.

  Bilägare kan använda sig av ozonbehandling hemma

  Det är inte bara företag som kan tjäna på att ozonbehandla sina bilar, även privatpersoner kan göra det. Det är dock mycket viktigt att man noga läser instruktionerna om man inte har använt ozonaggregat tidigare, då tekniken – om den används felaktigt eller vårdslöst –kan orsaka skador både på person och bilens interiör.

  När ska jag använda ozon för att rengöra och desinfektera?

  Ozonbehandling är idealisk för bilrekonditionering när de vanliga metoderna för rengöring och rekond inte räcker till. Många odörer, till exempel lukt och rester av cigarettrök och pälsdjur, är svåra att få bort.

  Ozonbehandling används dagligen av bilrekonditionerare, bilhandlare och biluthyrare för att få ozonet att tränga in i varje liten springa i fordonets interiör, även de mest svåråtkomliga ställena, vilket resulterar i en mer hygienisk, renare bil med fräsch doft.

  Ozonaggregatet behöver olika lång tid för en behandling, beroende på hur lång tid bilen har utsatts för odörpåverkan och kontaminering, och det kan även behövas mer än en behandling för att avlägsna odörerna permanent.

  För långtidsverkande resultat är det viktigt att först rengöra fordonets interiör noggrant, så att odörernas orsaker och källor avlägsnas innan ozonbehandlingen genomförs. Att dammsuga bort smuts och hår och torka rent alla ytor kommer att göra stor skillnad, då ozonet på så sätt kommer åt att neutralisera alla inbäddade molekylrester.

  Vilken ozongenerator är bäst för bilrenovering och rekond?

  Airmaster WOZ100 är liten och lätt och därför idealisk för eget bruk och rengöring av den egna bilen. En extra smidig fördel är att 12-voltsladdaren kan anslutas till fordonets tändaruttag.

  Tack vare teknologin med keramplatta producerar enheten 100 mg ozon/tim med en fläktkapacitet på 40 m³/tim, vilket gör enheten lämplig för normalt underhåll på privatägda bilar.

  Nästa steg är Wood’s Airmaster WOZ400 som är tillverkad av rostfritt stål för att tåla tuffa förhållanden.

  Wood’s Airmaster WOZ400 har 12-voltsanslutning, vilket gör att den kan användas även där man inte har tillgång till 230/220 volt. Den ansluts enkelt till bilens tändaruttag med en sladd som går att köpa till.

  Enheten producerar 400 mg ozon/tim med en fläktkapacitet på 116 m³/tim.

  Airmaster WOZ 500 är en portabel och lättanvänd ozongenerator för professionellt bruk som avlägsnar odörer orsakade av fukt, mögel, rök och pälsdjur. Den har digitala kontroller för enkel och precis styrning av funktioner.

  Airmaster WOZ 500 är en av Europas kraftfullaste och mest populära ozongeneratorer för  -rekonditionering. Den producerar 0-500 mg ozon/tim och har en fläktkapacitet på 116 m³/tim och många andra efterfrågade egenskaper, till exempel:

  • Digitala kontroller
  • Justerbar ozonproduktion (0-500 mg/tim)
  • Intelligenta timerfunktioner (intervall och dagtimer)
  • Går att hänga på vägg
  • Enkel slanganslutning med koppling
  • Låg energiförbrukning
  • Tillverkad i Sverige

  Både Airmaster WOZ 400 och Airmaster WOZ 500 använder ozonrör, som är en stabil och pålitlig teknologi som passar i tuffa miljöer. Tack vare slanganslutningen når man även svåråtkomliga områden som ventilations- och AC-system i bilar. Alla Wood’s Airmaster-modeller tillverkas i Sverige.

  Öka din bils andrahandsvärde

  Ozonbehandlingar och bilrekonditioneringsservice är inte bara populärt bland nyblivna eller befintliga bilägare, utan även bland de som vill öka sina bilars andrahandsvärde inför försäljning.

  För mer information och instruktioner för säker användning av en ozongenerator, klicka här.

  Wood’s har utvecklat och tillhandahållit lösningar för luftrening över hela världen i över sjuttio år. För att läsa mer om företaget, klicka här woods.se