Avfuktare

  På vilket sätt hjälper en avfuktare till med att ta bort fukten?

  3min läsning

  Vad är en avfuktare, vad gör den och hur fungerar den

  En avfuktare, eller luftavfuktare som det också kallas, avlägsnar fukt från vattenångan i luften och förvandlar den till vatten. Den tar även effektivt bort fukt ur material, till exempel väggar, golv, möbler och textilier, där fukt gärna binds och orsakar dålig lukt och skador. Vattnet från avfuktningen samlas antingen upp i en behållare eller leds via en slang till ett avlopp. Vissa modeller av avfuktare omvandlar även den energi som finns i vattenångan till värme, som avfuktaren blåser ut som varmluft. Detta ger både ökad luftcirkulation och bättre torkeffekt. Här kan du läsa mer om Wood’s olika avfuktare

  Med rätt avfuktare torkar tvätten i rekordfart – till och med i källaren

  Att få tvätten torr fort, utan att fukten stannar kvar i rummet och sätter sig i väggarna, behöver inte längre vara en dröm. Med rätt avfuktare kommer dina kläder och textilier torka snabbt, lukta gott och hålla länge och på köpet kommer du få bättre luft i hela huset, eller hela källaren om det är där tvättstugan finns. Väljer du dessutom en luftavfuktare med maxad värmeeffekt, som alltså omvandlar vattenångans energi till värme och blåser ut den som varmluft, så kommer din tvätt torka lika snabbt och lätt inomhus eller i källaren, mitt i vintern, som utomhus en solig sommardag.

  Avfuktare eller torktumlare – vad är bästa valet och vad är mest ekonomiskt

  För att torka tvätt och hålla hela tvättstugan eller torkrummet fritt från fukt så är en avfuktare tveklöst det bästa alternativet, både för resultatet, torkhastigheten, plånboken, energiförbrukningen och textilerna. En avfuktare torkar dina kläder och textilier skonsamt och utan slitage, minst lika snabbt som en torktumlare. Dessutom kan du spara så mycket som 75% i energi om du använder en luftavfuktare för att torka din tvätt. Och samtidigt som tvätten torkar gör du hela inomhusmiljön mer hälsosam, eftersom avfuktaren tar bort fukt ur både luften, tvätten, väggarna och hela utrymmet!

  Slipp den hälsofarliga fukten inomhus med rätt avfuktare – avfukta mer än bara luften

  Att torka tvätt inomhus ger upphov till mycket fukt som – om den inte avlägsnas eller ventileras bort – kan orsaka allergiska besvär, förvärra astmasymtom och ge upphov till mögeltillväxt. Bakterier och kvalster trivs allra bäst i fuktig miljö och om ventilationen inte är bra så blir fuktiga rum som växthus för dem. Det är både själva fukten som kan orsaka besvär i form av astma och allergi men även de mögelsporer och olika svampsporer som gärna bildas i fuktig inomhusmiljö kan ge hälsobesvär, i form av både luftvägsinfektioner och allergiska symtom.

  Avfuktare för din tvättstuga, din källare eller ditt badrum

  Torkar du din tvätt i källaren har du dubbla utmaningar – du behöver både skydda ditt hus mot fukt samtidigt som du snabbt vill torka dina kläder och textilier, som ger ifrån sig fukt. Det är alltid bättre att använda en luftavfuktare än en fläkt. Avfuktaren avlägsnar fukten från luften och från alla material i utrymmet, en fläkt blåser bara omkring den fuktiga och sprider den vidare i huset. Även om du inte har torkrum och tvättstuga i källaren så bildas det alltid fukt i dessa utrymmen. Denna behöver avlägsnas för att undvika fuktskador, dålig lukt och rått inomhusklimat. Här kan du läsa mer om rätt avfuktare för tvättstugor, källare och badrum

  Källare, krypgrunder, tvättstugor, torkrum – energisnåla avfuktare för alla behov

  I vårt skandinaviska klimat, där temperaturskillnaderna ofta är stora mellan dag och natt samt mellan olika årstider, bildas det vissa årstider extra mycket fukt inomhus. Fukten i luften blir till kondens när den hamnar på en yta, det är detta man ser som imma på badrumsspegeln. För att undvika fuktskador, mögeltillväxt, kvalster och andra fuktrelaterade problem så måste man på något sätt ta hand om fukten i huset eller bostaden. Det effektivaste och bästa sättet är att använda en avfuktare. Luftavfuktare är energisnåla, effektiva och tysta och gör också att luften cirkulerar bättre. Här kan du läsa om hela Wood’s sortiment av effektiva avfuktare

  Wood’s nya generation avfuktare – LD-serien – bästa luftavfuktarna någonsin

  Nu lanserar Wood’s en helt ny serie avfuktare, utvecklade och tillverkade i Sverige. LD-serien är ännu ett stort steg i utvecklingen mot överlägset effektiv, smart och energisnål avfuktning. Precis som Wood’s populära, storsäljande SW-modeller så är alla LD-modeller tillverkade i svenskt stål, innehåller svensktillverkade komponenter och håller samma höga kvalitet. LD-modellerna lämpar sig särskilt väl för torkning av tvätt, i tvättstugor, torkrum och källare. Kapaciteten, värmeeffekten och luftgenomströmningen är högre än någonsin och det finns även ett särskilt Laundry-program, optimalt just för torkning av tvätt. Läs mer om LD-serien här.

  Maxad värmeeffekt och cirkulär funktionalitet

  De nya LD-modellerna har tagit ett stort kliv uppåt i både avfuktningskapacitet och värmeeffekt. LD-serien är de effektivaste luftavfuktarna på marknaden och för varje liter vattenånga man kondenserar får man tillbaka 780W i ren värmeeffekt – avfuktarna fönar tvätten torr med riktat utblås. Alla LD-modeller är utvecklade för att vara slitstarka och hållbara och kvaliteten är så hög att Wood’s ger hela 10 års garanti, förutsatt att filter byts årligen. LD-modellerna går att få med både digital, användarvänlig display eller med traditionell, analog vridmekanism.

  När du väljer Wood’s får du hela vår samlade kunskap på köpet

  Wood’s är ett helsvenskt företag med stor kunskap om de väder-, luft- och klimatförutsättningar som råder i Norden. Därför kan du känna dig trygg med att våra produkter är anpassade för dina behov och att vi lever upp till och överträffar de höga krav på kvalitet som du har rätt att förvänta dig.

  Vår samlade expertkunskap och stora närvaro på marknaden gör att vi kan supporta våra kunder, hjälpa till med val av rätt produkter och se till att du får bästa möjliga resultat av den produkt du väljer.

  Rätt produkt för rätt problem – Wood’s visar vägen

  Wood’s har ett brett sortiment av produkter och lösningar för allt som rör inomhusmiljö och luftvård, inklusive ett omfattande urval av avfuktare, för alla rum och behov – från torkrummet eller källaren i ditt hem till den stora, gemensamma tvättstugan i hyreshus. Här kan du läsa mer om Wood’s olika modeller av luftavfuktare. Du kan vara säker på att det finns en som passar dig