Inomhusmiljö

  Med renare inomhusluft kan du redan nu ta ledningen i kampen den kommande pollensäsongens utmaningar

  Ungefär 25% av Sveriges befolkning har någon typ av pollenallergi och när vårsolen börjar värma så väntar nästäppa med rinnande och irriterade ögon nästan hela sommaren igenom. Många får dessutom besvär med huvudvärk och irriterade luftvägar som kan ge astmatiska symtom. Med tanke på att vi spenderar ca 90% av vår vakna tid inomhus så finns det mycket att vinna på att rena den inomhusluft vi andas in, dag som natt.

  Skapa förändring där du kan – satsa på att rena luften inomhus från pollen och andra partiklar

  Många som lider av pollenallergi väljer nämligen att hålla sig inomhus mer än vanligt under pollensäsongen. Men detta hjälper inte så mycket om det finns lika mycket pollen i inomhusluften som utomhus. Genom att rena inomhusluften med en bra luftrenare som placeras rätt kan man faktiskt få bort mer än 80% av alla pollenpartiklar i rummet och på så sätt låta sina luftvägar vila och återhämta sig, inte minst under den viktiga nattsömnen.

  Luften du andas ska vara lika ren som vattnet du dricker, eller hur?

  Förutom dagens effektiva läkemedel är det som pollenallergiker en mycket god idé att se över hur luften i hemmet renas. Om man bor i stadsmiljö är det, förutom pollen, även luftföroreningar i form av avgaspartiklar, damm och bakterier som söker sig in i våra bostäder och försämrar kvaliteten på vår inandningsluft. Vi andas i genomsnitt 10 000 liter luft per dygn och dricker ungefär 2-3 liter vatten. Vi ställer höga krav på att vårt vatten ska vara absolut rent – och det borde vi göra även på luften vi andas. Åtminstone inomhus, där vi faktiskt har stor möjlighet att påverka den här och nu.

  Fördelar med luftrenare:

  • Kan lindra allergiska symtom som nästäppa, nysningar, ögonirritation
  • Minskar mängden pollen, damm, kvalster, bakterier och andra skadliga ämnen i inomhusluften
  • Med en effektiv luftrenare i rummet kan du ta fem andetag och inte få i dig mer partiklar än du får på ett andetag om du inte har en luftrenare
  • Minskar kraftigt skadliga nanopartiklar i inandningsluften
  • Ger en mer hälsosam inomhusmiljö så du håller dig friskare

  Luftburet pollen och Covid-19

  En nyligen publicerad studie på forskning.se, gjord vid institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet, fastslår att pollen försämrar motståndskraften mot SARS-CoV-2, allmänt känt som Covid-19. Studien, som har samlat in data från över 30 länder på fem kontinenter, visar tydligt att all typ av pollen, även icke allergiframkallande, påverkar människors virusförsvar negativt.Ett sätt att skydda sig mot höga pollenhalter inomhus är att investera i en bra luftrenare, som filtrerar bort pollen. Utomhus kan ett munskydd av typen FFP2, med goda filtreringsegenskaper, hjälpa.

   

  Luftrenare för hemmets olika rum

  Sovrummet – slipp andas in pollen under sömnen

  Man brukar generellt rekommendera att man placerar sin luftrenare i det rum där man spenderar mest tid och detta gäller givetvis även luftrening under pollensäsongen. I hemmet är detta rum ofta sovrummet och med din nya luftrenare i detta rum kommer du att andas pollenfri, ren och hälsosam luft under sömnen och vakna utvilad och fräsch.

   

  Luftrenare som passar till sovrummet

  Wood's luftrenare som lämpar sig för sovrummet

  Läs mer

  Hemmakontoret – du har rätt till en god arbetsmiljö

  Om du kommer jobba hemifrån under den kommande pollensäsongen är det en god idé att redan nu se över vad du kan göra åt din arbetsmiljö. På kontor och arbetsplatser finns många gånger system för god ventilation med bra filtrering och det är därför en risk att dina pollenallergibesvär kommer att förvärras när du sitter i din hemmiljö – om luften inte renas från pollen. Att satsa på en portabel luftrenare till ditt hem kan vara en lösning. Då kan du flytta med dig din luftrenare från sovrummet på natten till hemmakontoret på dagen, ha den i köket när du lagar mat och sedan som ett välgörande sällskap vid TV-soffan på kvällen.

  Skapa dina egna förutsättningar för en lindrigare pollensäsong

  Genom att redan nu se över luftreningen i ditt hem och där du sitter och jobbar kan du slippa mycket av dina allergiska pollenbesvär. Genom att investera i bra luftvård kan du skapa en innemiljö som är nästan fri från pollen och må bättre under pollensäsongen än du någonsin gjort. På köpet får du ren och hälsosam luft att andas, vilket är bra för både immun- och virusförsvaret, sömnen, luftvägarna och huden, både för stora och små.

  Luftvård från Alingsås – svensk kvalitet för svenska förhållanden

  På Wood’s i Alingsås arbetar vi varje dag med att ta fram de bästa produkterna och lösningarna för luftvård i hemmet och på arbetsplatser. Vi har hela 10 års garanti på våra luftrenare och dessutom har vi egen serviceverkstad. Det cirkulära kvalitetstänket genomsyrar hela vårt erbjudande – vi bevisar att kvalitet lönar sig, både för dig, för oss och för vår miljö.

  Här kan du läsa mer om våra olika energisnåla och effektiva luftrenare