Fritid
  Article img

  Svalt och skönt i familjen Stensekes villa med AC från Wood’s

  Att bygga på en tomt med solläge hela dagen med stora ljusinsläpp var en självklarhet för familjen Stenseke. De bor i en nybyggd villa i sekelskiftesstil som är anpassad för familjen.

  Tips
  Article img

  Röka kött och fisk utan störande lukt med hjälp av ozonaggregat

  Att röka kött och fisk är inte bara ett sätt att förhöja smaken, det bidrar också till längre hållbarhet. Intresset av att röka sin egen mat har ökat stort under senare år, inte minst tack vare att det hela tiden dyker upp nya, smarta rökar, rökskåp, tillbehör och lösningar.

  Tips
  Article img

  Med Wood’s luftfuktare Vienna sover Anders bättre

  Sedan Anders och hans hustru skaffade en luftfuktare av modellen Vienna från Wood’s upplever de att inomhusluften blivit betydligt mer behaglig. Tidigare sov de ofta med öppet fönster för att motverka den torra inomhusluften, men det var inte så praktiskt eftersom de bor på en livligt trafikerad gata i centrala Göteborg.

  Tips
  Article img

  Så här vintersäkrar youtubern sin segelbåt med avfuktare

  Vid vinterförvaring av båtar, på land eller i sjön, i kallt klimat är kyla och fukt stora utmaningar för alla båtägare. När minusgraderna kommer så följer fukten i dess kölvatten och många båtägare tömmer därför sina båtar på alla textilier, dynor och andra absorberande material varje höst. Många båtägare skulle vilja kunna segla eller köra båt året runt, utan att behöva tömma sina båtar. Säkerligen skulle också många båtägare vilja slippa besväret att flytta hem allt från båtdynor till kojernas madrasser och förvara det över vintern. Hur gör man då för att åstadkomma en bra miljö i båten året runt och för att skydda den mot fuktskador?

  Professional
  Article img

  Ozonaggregat rensar luften i hyresfastighetens sopsorteringsrum

  TB-Gruppen är ett bostadsbolag som utvecklar, bygger, äger och förvaltar fastigheter i Västsverige samt Stockholm och Uppsala. Med en stark lokal förankring är ambitionen att skapa möjlighet för trivsel och utveckling av ett levande och hållbart samhälle.

  Tips
  Article img

  Bli av med oönskade dofter i husbilen

  Martin och Maria har levt husbilsliv i ungefär tio år, något som de är långt ifrån ensamma om. Idag finns det över 110 000 husbilar registrerade i Sverige, alltså lite drygt 105 husbilar per 10 000 invånare, visar siffror från Husvagnsbranschens riksförbund. När Martin och Maria åker ut med husbilen så är det oftast ihop med sina två barn.

  Tips
  Article img

  Avfuktare i källaren får familjens vardag att fungera

  Familjen Arnstrand, som består av Lisa, Martin och tre döttrar, bor i ett härligt hus från 1910-talet i centrala Alingsås.

  Tips
  Article img

  Ozonbehandling tar bort dålig lukt i ditt fritidshus

  Alla som har stuga, fritidshus eller sommarhus vet att det kan lukta ”stuga” när huset stått tomt ett tag. Hur man än vädrar och städar så sitter lukten kvar och den sätter sig så småningom även i möbler och textilier. Det är inte så trevligt att bädda rent i sängen i sommarstugan och upptäcka att de rena sängkläderna luktar stuga. Vad kan man då göra för att bli av med stuglukten? Läs om hur Jessica blir av med stugdoften i sitt fritidshus:

  Tips
  Article img

  Ta bort mer än hundlukt i bilen med ozonaggregat

  Alla hundägare vet att hund i bil luktar…. just hund i bil. Det är en sur och trist lukt som kan vara svår att bli av med. Och det är inte bara pälsdjur som lämnar doftspår efter sig när de åker med i bilen, även svettiga träningskläder och mycket annat sätter efterhand sina spår i alla bilar. Detta är inte så trevligt och många tror nog att det inte är något att göra åt.

  Tips
  Article img

  Avfuktare halverar torktiden i den gemensamma tvättstugan

  Björn och hans familj har tidigare bott i eget hus på landet, men har nyligen flyttat in till stan. Nu bor de i ett flerbostadshus med gemensam tvättstuga. Att ha gemensam tvättstuga har flera fördelar. Förutom att man effektiviserar sitt tvättande, eftersom man måste förhålla sig till den bokade tiden, så är tvättmaskinerna bättre och det finns gott om plats och rätt utrustning för att torka tvätten, jämfört med när man tvättar hemma i sin bostad.

  Tips
  Article img

  Avfuktare i gemensam tvättstuga för ökad grannsämja

  Arkblad fastigheter i Alingsås äger och förvaltar cirka 200 hyreslägenheter och 4000 kvm industrilokaler i Alingsås.

  1 2