Så kan luftrenaren vinna din match mot pollensäsongen och skapa en mer hälsosam luftmiljö inomhus

  Låt luften du andas bli lika ren som vattnet du dricker – bli kvitt pollen och andra partiklar med luftrenare

  Ta ledningen i kampen mot pollenbesvär – renare luft inomhus ger bättre hälsa

  När solen börjar värma exploderar naturens alla växter och släpper loss miljarder små pollenpartiklar. Ungefär en fjärdedel av den svenska befolkningen lider av någon typ av pollenallergi. Många har besvär sommaren igenom, med rinnande näsa, irriterade ögon och luftvägsbesvär och astma som följd. Med tanke på att vi i snitt spenderar ca 90% av vår vakna tid inomhus så är det en bra idé att börja kampen mot pollen på hemmaplan. Med Wood’s vinnande luftrenare i serierna Tall, Al och Gran är du redo för avspark i matchen mot pollen och partiklar. En effektiv luftrenare kan ge dig minst 80% renare luft i rummet – utan att du störs av ljudet.

  Förändra det du kan påverka – gör luften i din bostad fri från pollen och partiklar

  Att hålla sig inomhus för att minska sina allergibesvär under pollensäsongen är ett vanligt knep. Men vad hjälper det om luften inomhus också är full av pollen och partiklar? I många bostäder saknas effektiv luftrening i den inbyggda ventilationen och varje gång vi vädrar så släpps mer pollen in. Med en bra luftrenare minskar pollenhalten i ditt hem avsevärt, så att du kan andas fritt och njuta av våren och sommaren. När du slipper de höga pollenhalterna inomhus så blir din återhämtning bättre och den pollenpåverkan du utsätts för utomhus blir mindre kännbar – i bästa fall kan man till och med minska sin medicinering. Wood’s utvecklar och tillverkar alla sina luftrenare i Alingsås och det finns modeller för alla hem, arbetsplatser och behov.

  Tysta, energisnåla och diskreta med namn från svensk natur – Wood’s luftrenare Tall, Al & Gran

  Wood’s luftrenare för hemmet, Tall, Al och Gran, är tillverkade i Sverige och har fått sina namn från den svenska naturen. Med Wood’s luftrenare kan du, nästan utan att det syns eller hörs, göra luften i ditt hem mycket renare och betydligt mer hälsosam. Samtliga modeller har mycket låg energiförbrukning, är väldigt tystgående och har en mycket hög luftreningseffekt. Det finns både väggmonterade modeller och portabla luftrenare som du enkelt flyttar runt. De kräver ingen installation – det är bara att ansluta kontakten och njuta av ren och hälsosam luft i ditt hem. Dessutom kommer det knappt synas på din elräkning.

  När kroppen får återhämta sig inomhus mår den också bättre utomhus

  Har du en luftrenare i ditt hem så får din kropp och dina luftvägar vila från pollenpartiklarna när du är hemma, inte minst under din nattsömn. Då kommer kroppen bättre orka stå emot pollen när du är utomhus, vilket gör att du kan njuta mer av sommaren. Med rätt luftrenare kan du avlägsna större delen av pollenpartiklarna i inomhusluften. Om du vill ha din luftrenare i olika rum, till exempel i sovrummet på natten och på kontoret på dagen – satsa på en portabel modell som du lätt kan flytta runt.

  Luften du andas ska vara lika ren som vattnet du dricker

  Att kräva rent dricksvatten är en självklarhet. Det borde vara lika självklart med ren luft. Inomhusluften kan du påverka direkt genom att skaffa en effektiv luftrenare till ditt hem. Med en luftrenare i din bostad skaffar du dig ett försprång i kampen mot pollenallergi och andra hälsobekymmer som beror på föroreningar i luften:

  Fördelar med luftrenare i hemmet:

  • Avlägsnar pollen, damm och kvalster från inomhusluften
  • Lindrar allergi och symtom som snuva, ögonirritation och astma
  • Tar bort skadliga partiklar från inandningsluften
  • Ger dig en mer hälsosam inomhusmiljö som håller dig friskare
  • En effektiv luftrenare kan ge minst 80% renare luft

  Renare luft ger bättre immunförsvar och mer hälsosam inomhusmiljö

  En nyligen publicerad studie, vid institutionen för biologi och miljövetenskap på Göteborgs Universitet och publicerad på forskning.se, bekräftade att pollen påverkar motståndskraften mot virus, inklusive Covid-19 (SARS-CoV-2). Data från över 30 länder ligger till grund för studien och den visar tydligt att all typ av pollen, allergiframkallande eller inte, försämrar människors immunförsvar. En bra luftrenare filtrerar bort pollen ur inomhusluften och ger därmed ett starkare immunförsvar.

  Möt sommaren med god luftmiljö inomhus så att du kan njuta utomhus

  Med en luftrenare blir alltså din inomhusluft i mycket hög grad renad från pollen och andra partiklar. Detta kommer att ge dig som har besvär av pollenallergi eller astma bästa förutsättningar för återhämtning och vila från pollenpåverkan. Vi kommer aldrig kunna påverka pollen utomhus, men om vi skyddar oss från det inomhus så är halva slaget vunnet. Du kan med gott samvete bjuda in Wood’s luftrenare Tall, Gran och Al i ditt hem – de är garanterat pollenfria gäster som gör ditt hem till en luftig, allergivänlig och hälsosam oas.