Så får du bättre sömn och svalare inomhus i sommar – med AC från Wood’s, utnämnd till Bäst i Test två år i rad

  Härliga varma, sommardagar – svala, sköna sommarnätter – sov gott och orka mer på dagarna

  Med AC blir ditt hem behagligt svalt även under värmeböljorna

  Visst är det härligt med varma, lata sommardagar. Vi skandinaver samlar dem som smultron på ett strå och vill ta alla tillfällen tillvara att tanka sol, värme, ljus och energi inför den långa, mörka säsongen. Men hur skönt det än är med heta sommardagar så kan det många gånger vara svårt att sova på natten om man inte får ut värmen ur huset. Med en AC får du behaglig temperatur inomhus, så att du och hela familjen sover gott och orkar njuta av varje solig sommardag. Cortina från Wood’s har blivit vald till Bäst i Test av Aftonbladet – två år i rad.

  Njut av hela sommaren – AC ger svalka inomhus så du kan ha mer energi utomhus

  Under långa perioder med höga temperaturer värms våra bostäder upp och hur man än vädrar så är det fortfarande för varmt inomhus. Med en AC får du en behaglig temperatur inomhus, dygnet runt. Wood’s AC Cortina har blivit utsedd till Bäst i Test av Aftonbladet två år i rad (2019 och 2020), tack vare sin höga kvalitet, mångsidighet, användarvänlighet och energisnålhet. Dessutom har den mycket goda hållbarhets- och miljöegenskaper.

  Skapa hälsosamt inomhusklimat för både stora och små, unga och gamla

  Vi är många som inte mår bra när det är för varmt inomhus, inte bara på natten när vi ska sova. Särskilt äldre och små barn lider av värmen. De senaste åren har de svenska somrarna inneburit långa perioder med väldigt hög värme. Att investera i en effektiv, tystgående och energisnål AC gör att man får en välbehövlig vila inomhus, oavsett om det är en paus mitt på dagen från lek på stranden eller när det är dags att gå och lägga sig för kvällen.

  Även våra kära husdjur mår bra av ett svalt och stabilt inomhusklimat

  Alla som har husdjur vet hur tufft de kan ha det när det är riktigt varmt ute. Stora hundar och långhåriga katter kan till och med drabbas av värmeslag i värsta fall. Med en AC är ditt hem alltid behagligt svalt och när dina djur sover gott på natten så får hela familjen lugn och ro. Och när det är för varmt för djuren utomhus så kan de ha det svalt och skönt hemma när du och familjen är ute och njuter av värmen.

  Portabel svalka som jobbar i det tysta för dig och hela din familj – upp till 43 °C

  Med en portabel AC, som till exempel Wood’s Cortina, behöver du inte tänka på installation. Det är bara att ansluta kontakten till vägguttaget och välja den temperatur du önskar i rummet. Slangen som leder bort varmluften leds enkelt ut genom ett fönster eller en balkongdörr. Ett smart fönsterkit medföljer. Tack vare att ACn är utrustad med hjul så är det enkelt att flytta runt den i din bostad. Dessutom är Wood’s Cortina en av de tystaste AC som finns, ljudnivån ligger på 53-64dB. Ett bra tips är att alltid starta din AC en stund innan du ska gå och lägga dig, för trots att Cortina är väldigt tyst jämfört med andra modeller så är den självklart inte ljudlös.

  Enkla tips för att maximera effekten av din nya AC

  Det finns smarta, enkla knep för att minimera värmeinsläppet i din bostad. Följer du dessa så kommer din AC att leverera mer svalka med mindre energiförbrukning.

  • Håll fönster och dörrar stängda – släpp inte in värmen
  • Dra för persienner och gardiner
  • Sätt igång ACn i sovrummet någon timma före läggdags
  • Har du markiser så låt dem vara nere och skugga fönstren
  • Se över dina element så att det inte genereras onödig värme
  • Stäng av elektronik som alstrar värme i viloläge (då sparar du även energi)

  Med rätt placering får din AC bästa effekt – välj modell efter behov och utrymme

  När du ska välja AC så är det några viktiga parametrar du bör väga in, exempelvis storlek på rummet, våningsplanet eller lägenheten där du vill ha det svalt. Även väderstrecket påverkar – om ACn ska stå i ett rum i söderläge som har stora fönster, så behöver du en modell med större kapacitet än om den ska stå i ett redan skuggigt rum, till exempel. Tumregeln är, att ju större rum och ju mer ljus- och värmeinsläpp – desto högre kapacitet och effekt på AC behövs. Med Wood’s Cortina kan du vara säker på att du får den kapacitet du behöver. Och på köpet får du Wood’s erkända kvalitet och support.