Inomhusmiljö

  Renare luft för ett mer säkert inomhusklimat

  2 min läsning

  Som ett heltäckande företag inom luftvård och pionjärer för att förbättra inomhusklimat, utgår Woods alltid från faktabaserade underlag när de spårar och därefter löser sina kunders problem. Med en lång historia har företaget samlat på sig en gedigen och unik kompetens och är idag en av Nordens ledande leverantörer av luftvård.

  I Woods heltäckande produktprogram ingår ozonsanering, luftrening, avfuktning, befuktning och kyla. Ett övergripande utbud av lösningar som går att skräddarsy och anpassa efter kundens behov. Woods vänder sig till konsumenter, företag och organisationer, allt från industrier, lager, sjukhus och verkstäder till arbetsplatser och andra typer av verksamheter som har behov av att få kontroll på eller förbättra sin inomhusmiljö.

  – Vårt fokus ligger på att skapa ett så bra inomhusklimat som möjligt. Våra luftrenare och ozongeneratorer har under pandemin eliminerat partiklar, bakterier, virus och föroreningar och på så sätt skapat en renare inomhusluft för våra kunder. Vi tror att dessa behov och ett fokus på ett så säkert inomhusklimat som möjligt kommer att vara intressant också framåt, säger affärsområdeschef Andreas Söderholm.

  Förutom den bredd och det kundanpassade arbetssätt som Woods har, sticker de ut på marknaden med det nya luftövervakningssystemet tillika innovationen ProMoRe® Air Quality Monitor. Systemet ger förutsättningar för en optimal implementering med punktbehandling av områden efter rätt förutsättningar hos kunden. ProMoRe® möjliggör att data går att följa i realtid vilket i nästa steg gör att Woods kan dra slutsatser om ventilation, hög eller låg fuktighet, höga partikelhalter, gaser eller annat som påverkar inomhusklimatet. Med denna övergripande kontroll på luften kan Woods föreslå relevanta insatser och helhetslösningar för att eliminera problem på ett hållbart, prisvärt och kvalitativt sätt.

  Målet är att alla Woods produkter ska kunna kopplas ihop med systemet ProMoRe®, vilket gör att hela sortimentet av produkter kommer att kunna övervakas och styras.

  –  Vi vill bli en destination och expert för frågor och behov gällande inomhusmiljö och inomhusklimat. Luften vi andas är och kommer vara av stor betydelse framåt, om vi kan vara med och bidra till ett bättre inomhusklimat så känner vi att vi gör nytta, inte bara nu utan också för framtidens generationer. Världen runt är svenska produkter kända för kvalitet och hållbarhet, ett arv vi är stolta över att föra vidare, avslutar Andreas.