Ozon

  Ozonaggregat – Luktborttagning på naturens eget vis

  4 min läsning

  Dålig lukt kan vara ett stort och störande problem. I sommarstugan, i källaren, förrådet, i bilen, i båten – eller kanske till och med i bostaden du köpt eller funderar på att köpa. Men det behöver inte vara så. Naturen har uppfunnit ett genialiskt sätt att ta bort dålig lukt, unkenhet och de organiska partiklar som framkallar dålig lukt och odörer.

  Föreställ dig en varm augustidag. Det är rötmånad och luften ligger tung av dofter, inte enbart behagliga. Sen mörknar himlen och ett välkommet åskväder rensar luften. Den påtagliga fräschhet du upplever direkt efter ett åskväder är resultatet av den ozonfrisättning som sker i blixtarnas spänningsurladdningar.

  Du kan få samma resultat i ditt hem och det är varken krångligt, svårt eller särskilt kostsamt.

  När du väljer en luktborttagande ozongenerator från Wood’s får du hela vår samlade kunskap på köpet

  Wood’s är ett helsvenskt företag med stor kunskap om de väder-, luft- och klimatförutsättningar som råder i Norden. Därför kan du känna dig trygg med att våra produkter är anpassade för dina behov och att vi lever upp till och överträffar de höga krav på kvalitet som du har rätt att förvänta dig.

  Vår samlade expertkunskap och stora närvaro på marknaden gör att vi kan supporta våra kunder, hjälpa till med val av rätt produkter och se till att du får bästa möjliga resultat av den produkt du väljer.

  Rätt produkt för rätt problem – Wood’s visar vägen

  Wood’s har ett brett sortiment av produkter och lösningar för allt som rör inomhusmiljö och luftvård, inklusive ett omfattande urval av ozongeneratorer (kallas även ozonaggregat) för att ta bort oönskade lukter. Alla våra modeller är utvecklade och tillverkade i Sverige, de är rostfria (en enorm fördel, då ozon är oxiderande) och du kan välja mellan olika avancerad digital styrning. Tillval som till exempel timer finns också och vi har även modeller med slanganslutning, för smidig odöreliminering och ozonsanering i trånga utrymmen. Det är viktigt att välja rätt produkt för rätt problemområde. Klicka här för att läsa mer

  Rengör luften – precis som naturen har lärt oss

  Ozon är en helt naturlig gas med kemisk beteckning O3. Syre har beteckningen O2, så det skiljer bara en enda molekyl. Vid elektriska urladdningar sker en kemisk process som frisätter ozon ur syret. Alltså är det enda som behövs för att sanera dåliga lukter syre och elektrisk spänning. På denna genialiska naturbaserade teknologi har Wood’s utvecklat ozongeneratorer som fungerar för alla typer av behov och utrymmen. Vi har ett produktprogram som spänner över hela spektrat; från mindre modeller för sommarstugan eller bilen till proffsmodeller för anläggningar, kommersiella fastigheter och offentliga byggnader, till exempel hotell.

  En ozongenerator är bästa och effektivaste sättet att bli kvitt dålig lukt, odörer och de organiska partiklar som orsakar dem – men det är inte trolleri

  När det inte längre räcker med att vädra och städa och tvätta så finns det fortfarande alltid en lösning på odörproblematiken. Att skaffa en ozongenerator kommer hjälpa dig att bli av med de dåliga lukter som stör och orsakar obehag, både på kort och lång sikt. Men tyvärr slipper man inte ifrån städningen. Det är viktigt att först – före varje ozonsanering – avlägsna alla fysiska rester och spår av till exempel smuts, aska, nikotin, hund- eller katthår. Följ sedan anvisningarna specifikt för att på ett säkert sätt låta ozongeneratorn gå under den tid som rekommenderas i manualen.

  Använd en ozongenerator säkert för hemmabruk

  I likhet med rökning av ett hem, för att säkert använda denna typ av lösning, bör man använda en ozongenerator under strikta villkor av en vuxen, och inte innan du har läst alla instruktioner och varningar tidigare.

  Inga människor, husdjur, växter, känsliga konstverk eller mycket känslig teknik bör vara i rummet under ozonnedbrytning, eftersom inandning av ozon kan ha allvarliga negativa effekter på din hälsa och äventyra integriteten hos känsliga föremål.

  När ozonnedbrytningen i det aktuella utrymmet är klar tar det cirka 10 minuters ventilation med tvärgående drag för att allt ozon ska ventileras ut. Om det inte går att ventilera med ett tvärgående drag, tappas allt ozon fortfarande ut på cirka 4-5 timmar. Om en enda ozonnedbrytning av utrymmet inte skulle räcka för att avlägsna de oönskade lukterna, upprepa bara proceduren tills du är nöjd med resultatet och har en luktfri inomhusmiljö att njuta av.

  En ozongenerator tar permanent bort oönskade lukter i ditt hem – närmast oändliga användningsområden för både hemmabruk och fritidsutrymmen

  Det finns otaliga användningsområden för en ozongenerator, både i bostäder, förrådsutrymmen, båtar, bilar, källare, krypgrunder, krypvindar, stugor, friggebodar m.m.

  Uppfräschande och förnyande tips för sommarstugan eller friggeboden:

  Låt en ozongenerator stå på med timer i ett obebott utrymme så möts du av en fräsch inomhusmiljö när våren kommer. Eller så låter du ozongeneratorn gå en stund i varje rum innan ni flyttar in för sommaren.

   

  Luktfria tips för bostaden och hemmet:

  När det sitter i väggarna

  Har du kanske köpt ett hus där dålig lukt ”sitter i väggarna”? Då är det ett bra tips att ozonsanera huset innan du börjar renovera och flyttar in. Dålig lukt kan sitta kvar i väggarna även om du målar och tapetserar.

  Fukt som ger lukt

  Har du eller har haft en fuktskada i huset så kan detta lämna en dålig luft efter sig. Glöm bara inte att först åtgärda själva problemet – fuktskadan – innan du sätter igång din ozongenerator. När skadan är reparerad så hjälper ozongeneratorn till att eliminera alla oönskade dofter från fuktskadan.

  Kläder och textilier, antikviteter och klenoder

  Gillar du vintagekläder, antikviteter och återbruk? Det är du inte ensam om. Däremot kanske du inte uppskattar den ibland lite unkna lukt de för med sig in i ditt hem. Misströsta inte, det finns en lösning: häng de tvättade kläderna eller textilierna glest, ställ in din ozongenerator utan att rikta den direkt mot textilierna och låt den återställa dina klenoder till ett luktfritt skick. Samma princip gäller för stoppade möbler. Tvätta först på det sätt som lämpar sig för den aktuella textilien, ozonsanera i slutet utrymme utan att rikta direkt mot objekten. Resultatet är både rent, fräscht och luktfritt. – Viktigt att notera: För allas säkerhet bör inga människor, husdjur eller växter vara i närheten av det område som behandlas med ozon.

  Husdjur – önskade såväl som oönskade

  Älskar du dina djur – men inte lukten av våt hund, kattlådan eller fågelburen? Även här hjälper din ozongenerator dig att avlägsna de oönskade odörerna. Glöm bara inte att avlägsna dina pälsklingar från huset medan ozongeneratorn gör sitt jobb.

  Även oönskade husdjur kan lämna doftspår efter sig. Gnagarspillning i väggarna, döda djur o dyl avlägsnas först fysiskt, sedan gör ozongeneratorn resten.

  Tips för båtar, bilar, husbilar och husvagnar

  När du på vårkanten klär av båten sitt vintertäcke av presenning så brukar det inte dofta särskilt behagligt i ruffen. Här gör ozongeneratorn snabbt så att vårens första båtutflykt kan göras i en behaglig, luktfri miljö. Även husvagnen och husbilen har en tendens att lukta ganska unket efter vintervilan. Så när du har städat, vädrat och torkat ytorna kan du låta ozongeneratorn avlägsna alla spår av instängdhet och dålig lukt. Och du som har en sommarbil, kanske en sportigare modell, vill säkert inte att den ska lukta något annat än läder och lack. Ozongeneratorn återställer både moderna fordon och vintageåk till en neutral doft.

  Tips för förråd, källare och krypgrunder:

  I källare och krypgrunder kan det gömmas en massa oönskat organiskt material som ger upphov till dålig lukt och odör. Även här måste man först avlägsna det påverkade materialet. Börja med att sopa rent och torka de ytor som är avtorkningsbara. Sen sätter du igång ozongeneratorn och låter den avsluta jobbet.

  Ett extra tips är att skaffa en modell med s.k. slanganslutning. Till denna kan du nämligen koppla en silikonslang på 6-7 mm som går att föra in i väggar och trånga skrymslen, så att du får ett luktfritt resultat även på svåråtkomliga ställen.

  Sommarsäsongen har börjat – dags att investera i en lukteliminerande ozongenerator redan nu, för alla dina sommarnöjen

  Värme triggar de processer som gör att dålig lukt och odörer skapas av organiskt material. När solen tittar fram och värmer så är det också dags att öppna förråden, sommarbona stugan eller friggeboden, förbereda båten, husvagnen eller husbilen för säsongen – eller kanske ta fram sportbilen. Ofta möts man av en oönskad och obehaglig lukt. Nu kan du på ett enkelt, säkert och miljövänligt sätt avlägsna vinterlukten från alla dina sommarnöjen.

  Här kan du läsa mer om Wood’s olika modeller

  Du kan vara säker på att det finns en som passar dig.

  Ozonaggregat