Avfuktare
  Article img

  Nya LD-serien – avfuktare från Wood’s som sätter en ny standard i branschen

  Vad är en avfuktare, vad gör den och hur fungerar den? En avfuktare, eller luftavfuktare som det också kallas, avlägsnar fukt från vattenångan i luften och förvandlar den till vatten. Den tar även effektivt bort fukt ur material, till exempel väggar, golv, möbler och textilier, där fukt gärna binds och orsakar dålig lukt och skador. Vattnet från avfuktningen samlas antingen upp i en behållare eller leds via en slang till ett avlopp.

  Luftkonditionering
  Article img

  Välj rätt AC och förbered dig för den varma säsongen redan nu

  När värmen slår till på allvar är det skönt att spendera lata dagar på stranden och ljumma kvällar utomhus. Men när man vill sova och huset eller lägenheten är som en bastu, då är det inte lika trevligt. Att ha det för varmt inomhus ger ofta sömnproblem och man blir så trött dagtid att man inte ens orkar uppskatta det fina sommarvädret. Med en AC (kort för engelskans Air Conditioner, på svenska luftkonditionering), kan du enkelt, tyst och energisnålt få en behaglig temperatur inomhus även under sommarens värmeböljor, så att du kan sova gott på natten och orka njuta av livet även under de soligaste dagarna.

  Ozon
  Article img

  Ozonaggregat – Luktborttagning på naturens eget vis

  Dålig lukt kan vara ett stort och störande problem. I sommarstugan, i källaren, förrådet, i bilen, i båten – eller kanske till och med i bostaden du köpt eller funderar på att köpa. Men det behöver inte vara så. Naturen har uppfunnit ett genialiskt sätt att ta bort dålig lukt, unkenhet och de organiska partiklar som framkallar dålig lukt och odörer.

  Inomhusklimat
  Article img

  Tips och råd om smart användning av luftkonditionering

  Luftkonditionering ger en riktig kyleffekt i ett rum. Men det finns en rad saker att beakta innan du väljer modell. ”Aggregatets kyleffekt är viktig att ha koll på och den ska kombineras med rummets storlek där du tänker använda den”, förklarar Rickard Sohlin, säljansvarig för Norden hos Woods.

  Luftrenare
  Article img

  Ren luft är viktigt för en god hälsa!

  I vårt samhälle finns hög grad av medvetenhet om att äta rätt och röra på sig för att hålla sig frisk. Men luften vi andas är det relativt få som reflekterar över

  Fukt
  Article img

  Fukt är naturligt – välj rätt produkt till rätt utrymme!

  Att fukt uppstår i hus och fastigheter är helt naturligt och vanligt förkommande. Lösningen för att undvika skador och obehagliga dofter är enkel: välj rätt produkt för rätt utrymme.

  Fukt
  Article img

  4 tecken på att ditt hem behöver en avfuktare

  Synlig mögel, instängt luft, kondens på fönsterrutor och kläder som inte torkar. Dessa är säkra tecken på att ditt hem behöver en avfuktare.

  Inomhusmiljö
  Article img

  Renare luft för ett mer säkert inomhusklimat

  Som ett heltäckande företag inom luftvård och pionjärer för att förbättra inomhusklimat, utgår Woods alltid från faktabaserade underlag när de spårar och därefter löser sina kunders problem. Med en lång historia har företaget samlat på sig en gedigen och unik kompetens och är idag en av Nordens ledande leverantörer av luftvård.

  Inomhusmiljö
  Article img

  Mikropartiklar påverkar både vår hälsa och miljö

  De kan göra oss sjuka och förkorta vår livslängd. Idag utsätts 80 % av jordens befolkning för partikelhalter som är högre än de gränsvärden som WHO rekommenderar.

  Inomhusmiljö
  Article img

  Med renare inomhusluft kan du redan nu ta ledningen i kampen den kommande pollensäsongens utmaningar

  Ungefär 25% av Sveriges befolkning har någon typ av pollenallergi och när vårsolen börjar värma så väntar nästäppa med rinnande och irriterade ögon nästan hela sommaren igenom

  Fukt
  Article img

  Fukt är inte farligt – om du hanterar den på rätt sätt!

  Fuktskador är ett vanligt bekymmer för villaägare. Felaktigt hanterat kan fukt vara mycket skadlig såväl för människor som för en byggnad. ”Fukt i sig är inte farligt, det är när fukten inte hanteras som problemen kommer.”

  Fukt
  Article img

  Välj rätt avfuktare för ditt behov – och bli av med problemet.

  Det ska vara lätt att hitta vilken avfuktare som passar just ditt specifika behov. För att göra det så enkelt som möjligt har vi delat in det i kategorierna: källare, krypgrund, torkrum och badrum. Dessa kategorier tillgodoser vanligtvis 90% av allas behov. Vi kommer också nämna ouppvärmda områden som husbilen, båten, husvagnen och sommarstugan.